Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Eendenborst met appel en rijst

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten

500 gr eendenborst
3 eetl. appelstroop
50 gr blanke rozijnen
1 dl appelsap
175 gr witte en wilde rijst
zout
35 gr boter
2 appels, jonagold

Bereiden

voorgerecht voor 4 pers of hoofdgerecht voor 2 personen,

Voorbereiden:
Kerf een ruitpatroon in het vel van de eendenborst, bestrijk het vlees dun met een deel van de appelstroop.
Was de rozijnen en wel ze in de appelsap.

Bereiden:
Kook de rijst gaar in water met zout volgens de aanwijzingen op het pak.
Verhit 20 gr van de boter in een koekenpan en bak de eendenborsten eerst 6-8 minuten op de velkant.
Keer ze en bak ze nog 2 minuten op de borstkant.
Neem de pan van het vuur en laat het vlees, afgedekt, even rusten.
Schil intussen de appels, snijd het vruchtvlees in blokjes.
Smelt de rest van de boter in een koekenpan en bak de stukjes appel in 2-3 minuten gaar.
Voeg de rozijnen met het sap toe en roer de rest van de appelstroop erdoor.
Roer het appelmengsel door de gare rijst en verdeel dit over 4 warme borden.
Snijd de eendenborst in plakjes en leg ze op de rijst.
Serveer direct.

Bron/inzender: marionsrecepten.nl

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Jackfruit delight (voor 4 personen)
Salade met gegrilde haloumi
Aardappelsalade met krokant gebakken bacon
Maaltijdsalade
Mediterrane rijstsalade

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes